torsdag, mai 16, 2024
Custom Text
HjemAktueltBli en bedre fører

Bli en bedre fører

Endelig er sesongen i gang igjen mange steder i landet, selv om det fortsatt er mye kaldt vær. Og da er det klart for rustløsing igjen!

Vi har alle dårlige vaner, og det er spesielt nyttig etter et halvt år av sykkelen å få litt hjelp av kyndige til å få plukket av de verste og få repetert litt grunnleggende teknikk. Det blir stadig flere som tilbyr både korte rustløsingskurs, og mer omfattende førerutvikling. Det blir også stadig flere klubber som ser sponsing av kurs som en bra måte å gi medlemmene en hyggelig og nyttig dag sammen.

NMCU Aust-Agder og Statens vegvesen inviterte denne helgen til sitt årlige kurs på Evje trafikkstasjon. Dessverre tok været søndagen, men vi som var til stede lørdag fikk en bokstavlig talt strålende dag i solskinnet. Vegvesenets sensorer og lokale kjørelærere bidro med kyndig og hyggelig instruksjon i fire kjente øvelser: landevei, med daglig kontroll og sporvalg, nødbrems, unnamanøver og brems i sving. Røde Kors var også til stede, men forble så vidt vi vet helt arbeidsledige.

Slik skal svingene kjøres!

Arrangementet var gratis, og til og med kaffe, vafler, varm lunsj og brus var inkludert! Takk for et helt strålende initiativ, tilsvarende arrangementer burde de ha på alle landets trafikkstasjoner! Takk til NMCUs

Førerutvikling Sør

Førerutvikling Sør er er en relativt ny aktør i markedet, men drives av et par svært rutinerte karer: Roger Aukland og Per Ivar Breland har hjulpet hundrevis til MC-lappen, og vært aktive motorsyklister på vei og bane i mange år. De arrangerer føreropplæring både for andre trafikklærere og for oss vanlige amatører på flotte Motorcenter Norway i Sokndal.

Roger Aukland og Per Ivar Breland, Foto: Førerutvikling Sør

Neste kurs er 4-5 mai. Dette er en mer intens kursing med teori og praksis i små grupper, og du kommer garantert hjem som en tryggere og bedre motorsyklist.

Nullvisjonen Agder bidrar med tema som ulykkesberedskap, holdninger og atferd, inkludert praktisk øvelse i førstehjelp. Akkurat det får vi håpe at du ikke får bruk for.

Hjemmeside: Facebook: Førerutvikling Sør

Førerutvikling.no

Førerutvikling.no drives av Eddie Mathiesen, mangeårig instruktør på Senior MC sine kurs på Rudskogen. Nå holder han til ved Vålerbanen i Solør, men gjør en gjesteopptreden på Motorcenter Norway i Sokndal i løper av sommeren. Eddie tilbyr også avanserte kurs i bankjøring, i samarbeide med California Superbike School.

Hjemmeside: forerutvikling.no

MC-akademiet

MC-Akademiet viderefører arven fra Senior MC med sin føreropplæring. Som en ideell og medlemsstyrt organisasjon, er de dedikert til nullvisjonen og tilbyr førerutviklingskurs for motorsyklister. Disse kursene er designet for å minske antall motorsykkelulykker på norske veier. De tilbyr tre grunnleggende moduler ved Gardermoen Raceway og fire ved Rudskogen. Dessuten arrangerer de en rustløsende endagsøkt på Rudskogen den 1. mai.

I tillegg til deres faste kurssted, organiserer MC-Akademiet reiser til andre baner, inkludert en helg på Vålerbanen i juni og en uke på Arctic Circle Raceway i juli. All innsats i klubben er basert på frivillighet, og inntektene reinvesteres fullt ut i utviklingen av nye og forbedrede kurstilbud for å forbedre deltakernes opplevelser.

Hjemmeside: mc-a.no

BikePort

BikePort, i samarbeide med BikeLife, arrangerer også kurs på Motorcenter Norway (KNA Raceway) i Sokndal, Rudskogen og ACR, både førerutvikling og roadracing. De tilbyr også lisenskurs og trackdays i Italia og Spania.

Hjemmeside: bikeport.no

Priser, forsikring

Prisene variere mye, men det gjør innholdet også. Sjekk ut prisene og kursdagene hos de enkelte leverandørene. Hvis du tenker at det kanskje er litt mye, så regn litt på hva en velt koster. Eller verdien av en sesong på krykker.

For at forsikringen din skal gjelde på bane, må kurset være godkjent av Statens vegvesen som føreropplæring, men det enkelte forsikringsselskap må også godkjenne. Her er praksis veldig ulik mellom selskapene, men rådfør deg med «din» kursleverandør. Vårt råd er at du uansett får en skriftlig bekreftelse av forsikringsselskapet ditt.

Annonse
Custom Text
Forrige artikkel
Neste artikkel
RELATED ARTICLES
- Annonse -
Custom Text
Custom Text

Most Popular

Recent Comments